Przepis prosto z Italii, makaron w kremowym sosie z serem Gorgonzola i szpinakiem, z dodatkiem migdałowych płatków. Świetnie zbilansowany, pyszny, wegetariański posiłek, który doda Ci energii, a Twoje kubki smakowe oszaleją!
- Posiłki LYOFOOD są gotowane przed liofilizacją
- 100% naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów!
- Produkowane wyłącznie w Polsce
- Termin przydatności: 3 lata od daty produkcji
Skład: szpinak 42%, makaron (semolina z pszenicy), cebula, śmietana, ser Gorgonzola 2%, migdały, sól, czosnek, masło
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze | Na 100g | Na porcję 126g (500g po uwodnieniu) | Na porcję 94g (370g po uwodnieniu) |
Kalorie | 1780 kJ / 424 kcal | 2243 kJ / 424 kcal | 1673 kJ / 399 kcal |
Tłuszcz | 14,40 g | 18,14 g | 13,54 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,60 g | 10,84 g | 8,08 g |
Węglowodany | 53,80 g | 67,79 g | 50,57 g |
W tym cukry | 8,30 g | 10,46 g | 7,80 g |
Błonnik | 7,80 g | 9,83 g | 7,33 g |
Białko | 15,90 g | 20,03 g | 14,95 g |
Sól | 1,57 g | 1,98 g | 1,48 g |
Producent | LyoFood |
---|