Zdrowie to podstawa. Jego zachowanie w dużej mierze zależy od naszej odporności i genów. Aktywację wielu chorób dziedzicznych możemy jednak powstrzymać, a odporność wzmocnić właściwą dietą i aktywnością fizyczną. W niniejszej książce prezentujemy doskonałe, proste i efektywne przepisy, które wzmocnią naturalne mechanizmy obronne organizmu.
KSIĄŻKA ZAWIERA:
- listę ziół leczniczych i roślin dezynfekujących
- sprawdzone przepisy kulinarne wzmacniające odporność
- wskazówki zastosowania roślin i miodów do celów leczniczych
- informacje, jak przygotować się na zimę
CZY WIESZ, ŻE…
- kompot z malin działa przeciwgorączkowo?
- ziele czosnku niedźwiedziego obniża ciśnienie krwi?
- czosnaczek pospolity ma właściwości dezynfekujące?
- spożywanie mniszka lekarskiego na surowo pobudza przemianę materii?
- miód pszczeli stosuje się w leczeniu astmy oskrzelowej i kataru siennego?
Autor | Katarzyna Mikulska |
---|---|
Rok wydania | 2020 |
Typ | Książka |
Ilość stron | 272 |
Wydawca | Pascal |
Język | Polski |