Lekka kuchnia polska - Czarkowska Iwona - Dragon

29,95 zł

Zapytaj o dostępność

PFA9D501

Lekka kuchnia polska

Kuchnia lekka jest często mylnie utożsamiana z potrawami przeznaczonymi dla osób będących na diecie odchudzającej. Tymczasem w rzeczywistości lekkie dania to takie, których spożycie ma nie tyle doprowadzić do utraty zbędnych kilogramów, co raczej ułatwić dbanie o zdrowie i utrzymanie prawidłowej wagi. Można więc jeść niemal wszystko, pod warunkiem, że zachowany jest bilans między liczbą spożywanych i zużywanych kalorii.

Nawet niewielkie zmiany w jadłospisie mogą znacznie obniżyć kaloryczność potraw i sprawić, że staną się one naprawdę lekkie. Unikniemy otyłości, która pociąga za sobą kolejne poważne schorzenia, jak na przykład hipoglikemia, cukrzyca, nadciśnienie, choroby serca, nowotwory – oraz wielu innych chorób.

Ilość stron 240
Autor Czarkowska Iwona
Rok wydania 2012