Lampart w pomarańczach. Sycylijskie zapiski kulinarne - Ewa Karolina Cichocka - Bernardinum

44,90 zł

Produkt dostępny

247587

Darmowy odbiór w sklepach: Warszawa, Kraków, Bielsko-Biała,

Opcje dostawy
forma dostawy koszt czas dostawy
odbiór osobisty (nasze sklepy) 0 zł
Orlen paczka 10 zł 2-4 dni robocze
poczta polska 19 zł 2-3 dni robocze
paczkomaty 18 zł 1-3 dni robocze
kurier 18 zł 1-2 dni robocze
wysyłka pobraniowa
(płatność przy odbiorze)
+ 5 zł

Niski stan. Czas realizacji zamówienia może zostać wydłużony.

Lampart w pomarańczach. Sycylijskie zapiski kulinarne

Lampart w pomarańczach to propozycja dla tych, którzy pragną zwiedzić Sycylię w sposób nietypowy: szlakiem kulinarnym. Poszukując smaku tej włoskiej wyspy pomiędzy Europą a Afryką, trafimy na barwne i gwarne targi i festy, zwiedzimy tonnary związane z połowem tuńczyków, znajdziemy się na planie filmowym i w pałacu przy książęcym stole. Poznamy proces produkcji oliwy, uprawę winorośli i sekrety popularnej kuchni ulicznej. Dowiemy się, co lubili jadać mafijni bossowie i komisarz Montalbano, a dzięki przepisom zamieszczonym przez autorkę będziemy mogli przyrządzić je sami. Książkę uzupełniają autorskie fotografie i receptury na przystawki i dania główne z warzyw, ryb i owoców morza, nie brakuje też deserów. Jest to propozycja dla tych, którzy lubią kulinarne wędrówki i ciekawostki oraz chcą z prostych składników szybko przygotować dania pachnące morzem i wakacjami.

Autor Ewa Karolina Cichocka
Rok wydania 2021
Typ Książka
Ilość stron 308
Wydawca Bernardinum
Rodzaj wydania miękka oprawa